Milieu

Milieu

Als bedrijf streven wij naar een duurzame benadering van onze activiteiten in de transport sector en in de grond-, weg- en waterbouw. De speerpunten die wij nastreven zijn het reduceren van de CO2 uitstoot en een milieu ontlastende werkwijze te benaderen voor de uitvoering van de projecten. Enkele voorbeelden zijn dat we steeds meer transport van grondstoffen over het water uitvoeren, hierdoor is er reeds al een aanzienlijke reductie van de CO2 uitstoot behaald door de Waard. Ook zijn we als bedrijf betrokken bij het transporteren van zogenaamde “groenkolen” voor de opwekking van groene energie.

Milieu, MVO en duurzaam bosbeheer

Door het continue investeren in een nieuw en modern machinepark blijven wij voldoen aan de huidige milieunormen. De machines worden jaarlijks gekeurd en onderhouden in de werkplaats zodat we met goed materieel aan de uitvoering van een project kunnen beginnen.

Ook op maatschappelijk vlak houdt de Waard zich bezig in de samenleving, dit doen we door het sponsoren van activiteiten en (sport)verenigingen. Deze “investeringen” doen we in de plaatselijke gemeentes en op professioneel niveau.

De Waard geeft ook een bijdrage aan het behoud van (tropische) bossen, dit door het behaalde FSC ® -certificaat (code CU-COC-814302, Licentie FSC-C081711). Met dit certificaat staan wij voor een duurzaam bosbeheer , dit realiseren wij door de aankoop van FSC ® -producten voor bijvoorbeeld houten beschoeiingen of speeltoestellen. Uitsluitend producten als zodanig aangeduid op onze facturen zijn FSC ®- gecertificeerd.
FSC Keurmerk
®-certificaat (code CU-COC 814302, Licentie FSC-C081711)

Duurzaam ondernemen met de CO2-Prestatieladder

Klimaatverandering is een feit en hoort bij de evolutie van onze aardbol. De gevolgen zijn op allerlei vlakken merk- en zichtbaar. Het maakt ons duidelijk hoe kwetsbaar en hoe afhankelijk we zijn van wat de aarde ons biedt. Door toedoen van de mens en met name het verbruik van grondstoffen en fossiele brandstoffen, wordt de klimaatverandering versnelt. Zuinig en zorgvuldig hiermee omgaan is daarom een must. Een goed begin daarbij is de bewustwording hiervan. 

Benieuwd hoe de Waard hier mee omgaat? Lees meer op deze webpagina!

Bekijk hier onze milieucertificaten

CO2 prestatieladder
Versie 3.1

CO2 prestatieladder
Versie 3.1

FSC
Chain of Custody

FSC
Chain of Custody

De Waard maakt gebruik van cookies

De Waard maakt gebruik van cookies