Wegenbouw

Wegenbouw

Element verhardingen

Onder element verharding wordt in de wegenbouw de verharding bedoelt van bijvoorbeeld straatstenen en industrieplaten. De verhardingen worden o.a. aangebracht in woonwijken en bij bedrijfspanden en kunnen in verschillende kleurstellingen worden toegepast. Conform de wettelijke Arbo regeling worden de elementen machinaal aangebracht met straatmachines, dit kan d.m.v. een klemconstructie of zuignappen. De verhardingen zijn in verschillende materialen te verkrijgen, de voornaamste materialen zijn beton- en gebakkenstenen.

Terreininrichting school Almere-Poort, gebakken dikformaatstenen.

Aanleg rondweg Woudsend, 2e fase.

Asfalt verhardingen

Asfalt is niet meer weg te denken in de wegenbouw, dagelijks rijden we er over naar ons werk of naar school. Asfalt is een mengsel van steenslag, zand en bitumen en wordt aangebracht d.m.v. een asfaltspreidmachine. Asfalt wordt naar gelang de toepassing verwerkt in een onderlaag, tussenlaag en hierop een deklaag. Tussen de lagen onderling komt een kleeflaag voor de verbinding.

Beton verhardingen

Betonwegen worden in Nederland toegepast bij fietspaden, snelwegen en kavelpaden voor agrarische bedrijven. De betonverharding kan in diverse kleuren worden uitgevoerd en indien gewenst kan er ook een print in het beton worden aangebracht. In het aangelegd beton worden diverse zaagsnedes aangebracht om het beton gecontroleerd te laten scheuren, dit ter voorkoming dat het op ongewenste plaatsen kapot kan gaan. Beton wordt ook in bijvoorbeeld middengeleiders en rondom rotondes aangebracht.

Aanleg terreininrichting Bredeschool Duinterpen, kleurvaste verhardingen.

Heeft u een vraag of wilt u contact met de Waard?

Wilt u meer weten over de Waard?

De Waard maakt gebruik van cookies

De Waard maakt gebruik van cookies