Opwierde Zuid, Appingedam, GR

appingedam-opwierde

Opwierde Zuid, Appingedam, GR

December 2021 - maart 2023

Van Wijnen bouwt de komende periode 163 nieuwbouwwoningen in de wijk Opwierde Zuid te Appingedam. De 163 nieuwbouwwoningen bestaan uit twee verschillende concepten. Van de 163 nieuwbouwwoningen zal Fijn Wonen 93 woningen bouwen in zelfde stijl. Van Wijnen Groningen (maatwerk) bouwt de overige 70 variant woningen. De bouw van alle woningen wordt opgesplitst in twee fases.

Afgelopen periode zijn wij gestart met het ontgraven van de eerste bouwputten voor Fijn Wonen. Hier komen heipalen van zo’n 20 meter lang die op kleef geslagen worden. Van Wijnen plaatst vervolgens sliders op de funderingsbalken. Sliders zijn een soort schalen die kunnen schuiven waardoor er minder trillingen voorkomen in de woningen. Dit natuurlijk omdat de woningen aardbevingsbestendig worden gebouwd. Zoals het nu lijkt starten wij na de bouwvak met de tweede fase.


Voor Nijhuis zijn wij begin dit jaar gestart met het grondwerk voor 92 nieuwbouwwoningen. Momenteel hebben wij alle bouwputten ontgraven en zijn we bezig om de riolering aan te leggen. Aansluitend maken wij de tuininrichting af (straatwerk/schuttingen). In week 26 zullen wij starten met hetvolgende deelgebied waar 24 nieuwbouwwoningen gebouwd zullen worden.

Dit project delen:

Opdrachtgever(s)

Locatie

Andere projecten

Maart 2022 - December 2022

Het ophogen en verbreden van de dijk om het dorpje Oudega te beschermen tegen grote hoeveelheden water.

Uitbreiding N34, Emmen DR

Augustus 2020 - Juni 2021

Het uitbreiden van de rijbanen van de N34 tussen Emmen en Coevorden.

Middelsee, Leeuwarden, FR

Februari 2021 - Maart 2021

Aanbrengen voorbelasting Middelsee Leeuwarden t.b.v. nieuwe woonwijk.

De Waard maakt gebruik van cookies

De Waard maakt gebruik van cookies